Miért a zumba….

By zumbakriszti
  • Nyomtatás
  • IWIW
  • Twitter

 

Megkértem a vendégeimet, hogy írjanak nekem pár sort arról milyen változások történtek velük mióta a Zumba az életük szerves részévé vált, és, hogy mit is jelent nekik a ZUMBA! Nagyon sok csodálatos, megható levelet kaptam , hiszen mindenki számos pozitiv változásról tud beszámolni.Amit ezúton is köszönök 🙂

Itt csokorba szedve pár mondatot megosztanék veletek:

"Mit jelent a Zumba nekem? Először is rendszeres, erőteljes mozgást, ami kell ez egészségem, állóképességem megőrzéséhez. Sokat számít az, hogy jó zenékre mozogjon az ember, hiszen táncolni csodás dolog! De hogy miért pont hozzád járok? Nos, nagyon fontos, hogy jó társaságban, egy közösség számon tartott tagjaként járjon sportolni valaki. És Te ezt remekül csinálod. Az győzött meg annak idején, amikor egyik társnőnket megműtötték és a kis csapat megszervezte, hogy meglátogatja, meglepi őt, éreztetve vele, hogy nagyon várjuk vissza az órákra! Egy jó csapat motiválni tudja az embert, hogy kitartóan járjon, fantasztikus, ha rákérdeznek: Mi baj? Miért nem voltál tegnap? Így nem csak a test marad egészséges, hanem a lélek is! Szeretek közétek tartozni! Hát ezt jelenti nekem a Zumba Krisztivel!"

 

"Én imádom, már az első alkalommal is nagyon tetszett! Az tuti, hogy feldobja a napom, ha valamiért addig nem jól alakult, mindig vidáman jövök el óráról.Én zumba előtt elég lusta voltam, néha elmentem úszni.  Most meg el sem tudom képzelni, hogy ne menjek!  Szóval én nagyon örülök, hogy a zumbát választottam. De azért írj be magadnak is egy nagyon nagy piros pontot, mert szerintem ilyenkor az is sokat számít, ki az oktató. Foglalkozol az emberekkel, megkérdezed tetszett-e, figyelsz arra, hogy követhetőek legyenek a lépések, kis apró dolgok, de nekem ez tök jó érzés volt már az első alkalommal is.Szóval köszi, hogy Te is a zumbát választottad és úgy döntöttél átadod másoknak is azt a vidámságot és pörgést, ami a zumbával jár. Én ha mozgásól esik szó, mindenkinek a zumbát és Téged ajánllak."

"Egy igazi csapat játék, s mikor csatlakoztam a csoporthoz az egy új bizsergető élmény volt. Olyan mikor egy szép nagy család gyarapszik. Egy szép nagy vidám banda, ahol sokféle ember sokféle sorsa összeakad, ám egy mosoly, de inkább több mindig mindenkinek akad. A legnagyobb élmény a mai napig is az, hogy bárhová megyek rendezvényre vagy csak órára, ez az egyetlen hely ahol tényleg minden alkatú és korosztályú nő és már egyre több fiatal férfi ember is megfordul, s nem gáz ha valami nem megy tökéletesen. A mosoly úgy is megszépíti. Ez persze sokban múlik a nebulók mellett az oktatón is. Nálad mindig olyan az óra mintha most csöppentünk volna valami party közepébe! "

"Első órát izgulva vártam és nagyon jól éreztem magam rajta. Tetszett a hozzáállásod a ritmusod és Te magad is megnyerő voltál. A nyár nyitotta fel a szememet arra, hogy ha rossz kedvem volt nehezen múlt míg nem egyszer eltévedtem egy szabadtéri zumba órára. Itt világosodtam meg hogy nem csak mozgást hanem a jó társaságot a közös tánc és a nevetés lehetőségét is megkapom az óráidon partykon és a csajos vacsikon.Számomra a ZUMBA=VIDÁMSÁG és KIKAPCSOLÓDÁS=ZUMBA KRISZTI!"

 

"Minden embernek ideális aki szeret vagy szeretne táncolni. Itt senki nem ítélkezik, hanem évezi amit csinál. Hihetetlen érzés mikor egy-egy mozdulatnál megpillantod a szomszédod arcát, aki fülig érő mosollyal, csutak vizesen ordít egyszerre veled és mindenkivel a teremben. Belőlem az összes stressz kiszáll!Ezen felül külön nagy örömöt hozott a zumba, mert a megismerésével egy régi álmom válik valóra, mindig táncot szerettem volna tanítani… és idén végre fogok!!!"

 

"Nekem a Zumba egyfajta doppingszer a mindennapokhoz kezdetben csak ki akartam próbálni, aztán ahogy telt múlt az idő észrevettem, hogy az életem szerves részévé vált és bizony már a hiányát is megéreztem alkalom adtán, ma már talán élni sem tudnék nélküle. És egyáltalán nem csak a fizikai része miatt, hiszen ez nem csak testmozgás, ez egy életérzés. Ha eljön a zumba ideje teljesen kikapcsolok, feltöltődöm energiával és pozitivitással bármilyen napom is volt előtte egy óra zumba után, mindig mosollyal arcomon és újult erővel térek vissza a szürke hétköznapokba. Persze az alakformáló része is említésre méltó, és az hogy az ember észre sem veszi, hogy edz, nem érzi szenvedésnek és kőkemény munkának az eredmény viszont mégis szemmel látható.
Nekem a Zumba megváltoztatta az életemet, visszakaptam önmagam, újra szeretek mozogni és edzeni, boldogabb vagyok mióta az életem részéhez hozzátartozik. Megismerhettem rengeteg fantasztikus embert , egy közösség tagjává váltam, amit nem cserélnék el semmire!"

"Egy hét múlva egy éve lesz,hogy elmentem az első zumba órára Hozzád és onnan már fülig érő szájjal jöttem haza,hogy én még ilyen szuper órán sose voltam és tutira járni fogok.
Gyakorlatilag 30 évesen éreztem először,hogy a sport tényleg jól eső/élvezhető dolog,mert addig is sokféle dolgot kipróbáltam de mindig inkább kötelességtudatból vagy azért,hogy fogyjak egy kicsit soha nem magáért az adott dologért, 
azokon a napokon mikor este torna volt ha nap közben eszembe jutott,mindig azt éreztem,hogy Istenem és még este arra is el kell vonszoljam magam(az egész napomat elrontotta,hogy ott lógott a levegőben a torna). Ez is teljesen megváltozott mert azokon a napokon mikor zumba van már reggel úgy kelek,hogy "Na,ma megyek este!:-)" és egész nap ez tartja bennem a lelket,hogy az az esti egy óra milyen jó lesz majd!Tehát ez is 180 fokos fordulat az én életemben.Amit megint csak a Te óráidnak köszönhetek!
És azon kívül ezeknek az óráknak és a társaságnak a hosszútávú hatása az is még,hogy összességében kimásztam a depresszió széléről és kezem megint úgy érezni,hogy azért lesz még "normális ,csinos nő" belőlem!
Szóval nagyon sokat köszönhetek a Te óráidnak,így Neked is!"

"Előszőr is az életem részévé vált ez a mozgás forma, szó szerint, ha nem mehetek zumbázni, elvonási tünetek jelentkeznek 
Másodszor nagyon jó ebbe a Zumbás csapatba tartozni, jó a hangulat, jó hogy vannak más programok is együtt.
Harmadszor az életem eddigi legnagyobb válságán segített át a ZUMBA, ha nem mehettem volna akkor sokkal nehezebben élem meg, a tánc, a zene és a Ti szeretetetek irántunk nagyon, de nagyon sokat segített és ezért egy életre hálás vagyok !!!!"

"A kardiológián voltam kontrollon, mert pár éve szív panaszaim voltak. Azóta nem sportoltam aktívan csak most fél éve  zumbára járok. Ma azt mondta nekem a doktor, hogy látszik, hogy sportolok mert az EKG-m olyan szép vonalú, mint ha tankönyvi lenne.Ez neked is köszönhető. Nagyon jók ezek az órák és kimutatott pozitiv eredménye is van."

 

"Ezért ilyen jók az órák és ezért vonzanak ilyen sok embert mert szívvel lélekkel csinálod, a zumba nekem pozitív hatású függőség, ha nevezhetem így egy olyan pluszt adott az életemnek amit már régóta kerestem."

"Számomra az elsődleges szempont volt, hogy végre egy olyan sport amit a kislányommal közösen végezhetek, először egy party keretén belül találkoztam a Zumbával, ahol nyertünk egy bérletet Zumbakrisztihez és már az első órán nagyon szuperül éreztük magunkat, kellemesen elfáradva tértünk haza, lassan oszlopos tagjaivá váltunk a csapatnak és mára ki nem hagynánk egy órát, kedvencünk a Zumba toning! "

 

"Én tavaly májusban kezdtem el a Zumbát.Sok videót megnéztem előtte,mire rászántam magam.De életem egyik legjobb döntése volt,ezt szívből mondom!Beépült az életembe a zene,a tánc,amit mindig is szerettem,na meg egy szuper csapat és nem utolsó sorban Te,aki mindig olyan lendülettel,jókedvűen tartod az órákat,hogy az hihetetlen!Nem egyszer volt,hogy iszonyatos fejfájással,vagy magam alatt lévén,szó szerint elvonszoltam magam az órádra,bízva abban,hogy utána más emberként jövök ki.Ez mindig így volt!Megszűnt a fejfájás,és olyan erőt,jó kedvet tettél belém mindig,hogy kevés lenne erre egy köszönet. Arról nem beszélve,hogy sikerült 10kg-ot fogynom,mindenki dícsér és látják rajtam az átformálódást,ami a Zumbának és Neked köszönhető! Az életem és egészségem része lett a Zumba.IMÁDOM!!!!!!"

 

"A zumba által megtaláltam az utat az emberekhez és önmagamhoz is. Megváltoztatta az egész életemet, sokkal kiegyensúlyozottabb, vidámabb, optimistább lettem. Egy nehéz, fárasztó nap végén felpörget, egy feszült, ideges nap végén felvidít. Kihozza az emberekből a legjobbat, teljesen kikapcsol, elfeledteti a gondokat. Nem csak egy egyszerű "torna", hanem életmód, olyan elfoglaltság, amit mindenki boldogan, mosolyogva csinál végig és ez nem ér véget azzal, hogy kimész a teremből, hanem sokkal tovább tart. Formál kívül-belül"

"A Zumba számomra egy szóban felüdülést jelent, mert bármi bánt, bármilyen kedvem van, mindig vissza találok önmagamhoz kb. 20 perc után már érzem, hogy felszabadult bennem minden gát, örülök a napnak, elfogadom ami aznap történt, elfogadom a környezetem, elfogadom magam. 
Zumba közben átélem, hogy nő vagyok, érzem a mozgás dinamikáját, az élet lüktetését.
Kamaszkorom óta rendszeresen tornázom, aerobikoztam, kipróbáltam számos tantermi tornát, de az Zumba abban nagyon más, hogy míg legtöbb tornánál koncentrálnod kell, hogy még bírd ki, vagy onnantól számít, amikor már fáj csinálni, a Zumbát egyszerűen az élvezet kedvéért csinálom, de ugyanúgy megmozgat és nem veszem észre csak azt hogy a földre csöppen a fejemről az izzadtság.Azt is nagyon szeretem, hogy ide nagydarabként is lehet jönni, hisz többen is vagyunk és azért nagyon motivál együtt tornázni olyanokkal, akik 20-40 kg-ot fogytak a Zumbával. A legnagyobb fogyás akivel beszéltem 100 (!) Kg. volt.Zumbával én is elkezdtem fogyni 5-7 kg-ot már, eléggé átalakult a testem, kisebb a hasam és eszméletlen jól bírom magam.Nagyon jó közösséget épít, de Krisztinél különösen jó közösség van és ez manapság már nagyon ritka.
Teljesen addiktív, nálam abszolút függőséget okoz. Elvonási tüneteim vannak, ha nem zumbulhatok és ezért képes vagyok 200 kilométerről is időben megérkezni órára, de ha nem tudok odamenni a debreceni csapathoz, akkor próbálok más városban Zumbát találni, ha egy módom van rá. Legjobb persze a saját csapat, hogy ismerjem a koreográfiát, de muszáj valami pótlék ha másképp nem megy.
Szóval a Zumba egy érzés, amit nem lehet abbahagyni, de nem is szabad! "


Kategória: Zumba Partyk • 2018. október 5, péntek
Oszd meg az IWIWen! Oszd meg a Facebookon! Oszd meg a Twitteren!

Csatlakozz Közösségünkhöz

A hét videójaSzöveg

Szöveg

Rólam

Rátkai Krisztina vagyok, hivatalos Zumba oktató, és ZIN tag, azaz az oktatók világszervezetének tagja 2010. októbere óta. Boldoggá tesz, hogy az embereknek segíthetek a Zumbával, hiszen ez egy intenzív cardio edzés, tehát aki alakformáló céllal érkezik az órára, az is elégedetten távozik, de ami ennél is fontosabb, hogy nagy adag boldogság és energia költözik minden résztvevőbe, mert az órák igazi buli hangulatban telnek, ahol a napi feszültséget ki tudják adni és ezáltal a közérzetük is sokkal jobb lesz. Ha kíváncsi lettél, hogy milyen a Zumba, és kipróbálnád, várlak szeretettel az óráimon!